Har du turdet tage den?

Nu ved jeg ikke hvordan vejret har været hos dig, men for mig her i Østjylland kom snestormen lige efter nytår som en velsignelse og et billede på min indre tilstand. Lige som jeg skulle åbne klinikken igen råbte vinden bare til os alle: ”gå hjem og bliv der”. Jeg kunne taknemmeligt sige tak for spejlet, og for så tydeligt at vise mig hvad jeg føler og hvor jeg er i årshjulet.
Det gav mig en ekstra mulighed for at reflektere over hele konceptet omkring travlhed i julen og nytårets placering, og om hvordan vi blindt gør hvad vi altid har gjort, selvom det af og til er ren vold vi laver på os selv. Børn der skal op og ud i mørket sammen med os, nye planer der skal eksekveres, hjul der skal holdes i gang.

Månerne før og efter vintersolhverv byder på stilstand og hi. Tiden byder os at være i venteposition, at komme os og lade op, så vi er klar til den eksplosion foråret bringer med sig.

Vi har måske bestemt at det er nytår 1. januar, men ingenting indeni os er klar til den. Decem(ber) betyder 10 og historisk har det været den 10. måned og derfor var den første måned marts. Det passer meget bedre til vores cyklus at starte noget nyt ved den tid.

Du mærker det måske også indeni, men undertrykker det.
Du er egentlig et lille stykke natur, men i det moderne samfund har vi adskilt mennesket fra naturen og skabt et lineært, maskulint foretagende, hovedsageligt i byerne, hvor du skal yde det samme hver dag året rundt. Derfor er du kodet til at undertrykke dine instinkter ved bl.a. at starte det nye år for fuld knald og med nye velovervejede nytårsforsætter allerede i starten af januar imens kulden og stivheden stadig sidder i knoglerne.

Så hvis du har følt modstand på at handle og føre planer ud i livet her i januar, så skal du vide at det er fordi din opladning ikke er fuldstændig og naturen endnu ikke kalder på dig. Det hele ligger i dvale. Din krop og dine tanker har godt af faste og er i gang med at nulstille. Du kan sågar med god ro sætte din selvudvikling på pause og roligt favne mørket lidt endnu og være forvisset om at du ikke er forkert fordi du ikke er fuld af energi, kraft og mod til at komme fra start. Startskuddet har slet ikke lydt endnu.

Kelternes imbolc og vores kyndelmisse falder på 1. og 2. februar. Det er dagen mellem vintersolhverv og forårsjævndøgn og markerer begyndelsen af foråret. Indtil da kan du ikke forvente at mærke hvad den næste tur omkring solen kan bringe med sig.

Hvis du derimod har modet til at vente på at den lille første erantis begynder at røre på sig inden i dig, inden du begynder at handle på noget, så vil det komme ud og frem af egen kraft og ikke blive forceret før vækstbetingelserne er er optimale.
Hvis du under dig selv at lytte indad og følge din mavefornemmelse, så er der langt mindre grobund for at blive presset og stresset. Vi skal bare finde modet til at normalisere at leve efter naturens rytme og et indre ur.

Når du har ladet ideerne marinere tilstrækkeligt og samlet energi nok vil det naturligt munde ud i en enorm forårsudånding med saft og kraft nok til at du ikke vil være bagefter, tværtimod vil du brænde hurtigere ud hvis du forcerer en kraftudladning for tidligt.

Jeg har selv været meget stille i år indtil nu. Lyttet og ventet. Bl.a. har jeg ventet med at lave flere online cirkel-afbalanceringer til at energien var rigtig og til I var mange nok der efterspurgte det.
Jeg kan som altid først melde det endelig mål ud når listen er lukket da jeg jo laver det ud fra jer der deltager. Det jeg kan sige er, at vi skal have sluppet vinteren, stagnationen og det gamle i os og finde fornyet energi og mod til at byde det nye velkommen.
Jeg fornemmer også en formulering i retning af at turde lytte til dig selv og følge din indre vejleder.

Du kan læse alt om mine online cirkel-afbalanceringer og melde dig til her: